top of page
  • Yazarın fotoğrafıElif Güveloğlu

Grip Virüsü



Grip virüsü...Elektron mikroskobu altında etrafındaki vantuzlarla her an 'yapışıp' bırakmayacak gibi korkunç görünse de bu mikroplar güçlü bir bağışıklık sistemi karşısında zarar veremiyorlar. Son günlerde oldukça fazla grip salgını ve ölüm vakası var ancak korunmak mümkün.Grip virüsü de birçok virüs gibi 'iki yüzlü', karşısına çıkan organizmanın bağışıklık sisteminin durumuna göre farklı hareket ediyor; güçlü bir bağışıklık sistemi karşısında adeta 'aşı' görevi görürken, bağışıklık sistemini zayıf yakaladığında ölüme kadar götürebiliyor.

İşte tabiattaki en etkili 'grip kovucular':

*Propolis; etkili bir bağışıklık güçlendiricisi. 20 damla sıvı propolisi yarım çay bardağı suya karıştırıp boğaz gargarası yapıp yutun,siz daha 'boğazım mı ağrıyor ne?' derken, çoğu grip virüsünü daha üst solunum yollarına yerleşmeden 'kovar'.

* Perga, arı ekmeği diye de geçiyor, arıların petek gözlerinde yavrularına 'sakladığı' bir ilaç-besin, bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi var, günde 10-15 adet pergayı suyla yutun veya çiğneyin. *Çam balı; ülkemizin değerlerinden, bağışıklık sistemini güçlendirici etkisini bilimsel kanıtlar da destekliyor. Sabah akşam bir tatlı kaşığı çam balını doğrudan tüketebilirsiniz veya ıhlamur çayına ekleyebilirsiniz, ıhlamurun üst solunum yollarını kayganlaştırıcı etkisi virüslerin o bölgeye tutunmalarını zorlaştırır.*Kekik; hücre çalışmalarında kekikteki 'karvakrol' adlı etken madde grip virüsünün de içinde bulunduğu bir grup virüse karşı antibiyotiklerin gösteremediği etkiyi gösteriyor. Ülkemiz kekik cenneti, birkaç kekik cinsini harmanlayın, çünkü karvakrol oranları kekikten kekiğe çok değişiyor, bir çorba kaşığı kurutulmuş kekik üzerine 200 ml kaynar su ekleyip kısık ateşte beş dakika demleyip, fincana aktardıktan sonra bir tatlı kaşığı çam balı ekleyip için. *Adaçayı, Reyhan, Melisa, Biberiye; antiviral maddeler ihtiva eden diğer bitkiler *Soğan ve sarmısak; virüs öldürücü aktif maddeler içeriyor, çiğ tüketin.

*Meyan kökü; tansiyon ve şeker yüksekliği yoksa, antiviral, yangı giderici ve virüslerin tutunmalarını engelleyici aktif maddeler içeriyor. Pastillerini veya çayını kullanabilirsiniz.

Şifa diliyorum selam ve sevgimle...

299 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page