top of page
  • Yazarın fotoğrafıElif Güveloğlu

Yüksek Tansiyon ve Kansere Karşı



Hem yüksek tansiyonunuz var hem de kansere karşı koruyucu bir çay içmek istiyorsanız zeytin yaprağı çayını hayatınızdan çıkarmayın, bu çay hem yüksek tansiyon hem de kanser hastalarına da oldukça yardımcı, hatta düzenli kullanıldığında tansiyon ilaçlarına ihtiyacınız azalacak, doktorunuz ilaçlarınızda doz azaltımına bile gidecektir, bunu yaşadığımız hastalarım oldu meslek hayatımda... Düşünün, sadece günde yarım 'hap' eksik alsanız, bir senede 'bir torba' ilaçtan kurtarmış olursunuz vücudunuzu, tabii doktorunuzun kontrolü altında olmalı bu... Zeytin yaprağının hem tansiyonu düşürücü hem de damar koruyucu etkisi var, damar iç yüzeylerini oksitlenmeye karşı koruyucu etkisi bilimsel olarak gösterildi ki oksitlenme yani iyi bir benzetmeyle 'paslanma' damar tıkanıklığının oluşumunda ilk ve en önemli basamak... 1 çorba kaşığı kurutulmuş zeytin yaprağını porselen demlikte alttaki çaydanlığın buharı ile kısık ateşte on dakika demleyin, zeytin yaprağı biraz serttir, sadece kaynamış su ekleyip ağzını kapatmakla etkili maddeler yeteri miktarda suya geçemez. Su miktarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz, yoğun ama daha az miktarda çay istiyorsanız bir su bardağı yeterli, açık ve daha kolay içilir bir çay içinse bir büyük kupa kadar kaynamış su ekleyin.

Eğer ödeminiz de varsa bu çaya bir tatlı kaşığı kadar da kiraz sapı, altınotu, kırkkilit otu veya mısır püsküllü gibi idrar söktürücü bitkilerden birini de ekleyebilirsiniz. Bunların hepsi tansiyon düşmesine de yardımcı olur. Aynı zamanda böbrek kumu ve taşınız varsa altınotunu, böbrek tembelliğiniz varsa kırkkilit otunu, ayak bileklerinizde ve göz kapaklarınızda ödem oluyorsa da kiraz sapını veya mısır püskülünü tercih edin.

Bitki çaylarında yaş bitkiden çok kurutulmuş ve küçük parçalara ayrılmış (kuru nane veya kekik gibi) formda bitki tercih edilir Fitoterapide çünkü bitkilerin bizden farklı olarak hücre zarı değil kalın hücre duvarları vardır, kuruyunca ve parçalanınca bu duvar çatlar ve hücre içindeki etkili aktif maddeler suya geçer, o yüzden çorbalarda dolmalarda kuru nane yaş naneden daha güzel kokar... Sağlık ve esenlikler dileğimle, selam ve sevgiler...

286 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page